juni 18, 2012

Hur mår vi?

Har kommit in i en period när jag mår riktigt bra.
Nu känns det precis som när jag bar på Agnes. Går in i en liten diet. Jag är inte sugen på mat alls. Får liksom försöka komma ihåg att äta bara för att jag behöver. Känns iofs bra att hjärna inte helt och hållet tänker på mat. Socker suget är oxå borta och det är ju bra.
Drömde inatt att jag var ute på löptur sådär någon km. Åh vad skönt det hade vart!


Bäbis sparkar och lever rövare i magen, men vad är en bal på slottet. Det är ju inte alls som får äran att ha ett par fötter innanför bröstkorgen.

Har varit på bm-besök och det var som jag misstänkte. Huvudet ner och fötterna upp. Ska det blir som med de andra två så ska det snart fixera sig.

Värdena var i vilket fall bra denna gången. Barnen vad med så Anton fick äran att lyssna och läsa av hjärtljuden. Man så riktigt på han hur märkligt han tyckte det var.

v.29
Vikt: +12kg
Hb: 121
S-mått: 29,5cm
Bl.tryck: 120/65


Gravid vecka 29
Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.
Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.
Vikt 1 400 gram.
Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.
källa: vårdguiden.se

Inga kommentarer: