september 06, 2011

Bokrecension: Vatten och Salt

Jag brukar aldrig skriva recension av de böcker jag läser. Då skulle jag inte gjort annat, men nu kände jag att jag måste.
Kan tänka mig att det finns många med mig som är nyfika på denna bok.
Att Sofie som författat boken är en bekant gör inte saken sämre.

Boken inleds med ett möte som redan där skvallrar om att det kommer att utvecklas. Jag är van vid att läsa bäcker där det händer mycket hela tiden så jag fick allt sansa mig och inse att jag skulle få kämpa lite, men det är något med historien. Det är något med den som gör att man håller sig kvar. Den skapar någon slags nyfikenhet. Det tar mig 100 sidor sedan är jag fast. Vad kommer att hända med den charmiga, lite smått envisa Vilhelm. Vem är den flicka han så mycket trånar efter. Kommer de få varandra? Vem är hon? Vart bor hon? När man tror sig veta hur saker ska gå så överaskar historien med att inte alls göra så.
Det är just det här som gör att jag håller mig kvar.
Under tiden jag läser så tänker jag efter. Är det verkligen mina "väninna" som skrivigt det här. Det är ju så bra.
Det finns bara en sak som gör mig besviken. Och jag inser det inte förrän det är två sidor kvar.
Jag har levt mig in så i boken och handlingen att jag inte vill att det ska ta slut. Så när jag slår ihop boken så tänker jag hur kommer det gå, hur kommer det bli.


Har du funderat på att läsa den gör det. Jag är glad att köpte den och kan lätt läsa den en gång till.


foto: dontblink


Inga kommentarer: