januari 12, 2011

Skönhet!

Bara senaste veckor, månaderna har jag reflekterat över att man många gör vad som helst för att få fina kroppar. Det är viktnedgång, operationer och annat skönhetsrelaterat.
Vill till en början säga - ni gör som ni vill, men jag vill ändå ta upp ämnet.
Jag är inte felfri jag har oxå legat under kniven.
Oj det lät det.
Jag förstår dem som har någon form av övervikt sådär BMI 26 eller mer, men ni andra. Vad pysslar ni med. Å ni som vägrar röra på er och inte låter bli godispåsen, kakan eller tårtan. Antingen lägger man om sitt liv eller så slutar man klaga.
Man kan in ha kakan och äta den.
En peroid i mitt liv kände jag mig överviktig. Det är inte så längesedan, ett år sedan ungefär.
Jag tröttnade på mitt eget ältande över att jag var "fet". Vaddå fet? Ett kilo extra lite här och var - då vägde jag 5 kilo mer än nu. Å nej jag har inte bantat!
Det bara blev så. Förut åt vi godis varje kväll, frossade i kakor och tårtor. Jag bara älskar att baka.

Vet inte vad som hände sedan. Jag upptäkte ämnet erdofin. Vad härligt det. Jag har inte sprungit en meter i hela mitt liv. Sedan fick jag en utmaning och där satt den. Nu löper jag och tränar lite ibland. Inte för att jag måste utan gör det när jag får lust. Träna kravlöst är underbart.

Nu har jag BMI 24 väger 68kilo och är 168cm lång. Helt normalt. Nu kommer det som chockar mest. För att fortfarande vara normalviktig enligt BMI så kan jag även väga 54 kilo. Så frågan är då. Hur skulle jag se ut d?. Alltså vart sitter de 15 kilo som skulle kunna reduceras för att fortfarande vara normalviktig.
Skrämmande.
http://www.markazits.com/diet/bmi.php#bmiskala

Vilket svammel det blev!

1 kommentar:

Emma Brissman sa...

Jag tycker att BMI är ganska missvisande. Det visar ju inte om du har en muskulatur som väger mycket. Jag går efter vad jag tycker känns bra istället. :O) Jag gör det för hälsan och inte så mycket för utseendet. Det är bara en bonus. Vi är snygga som vi är! KRAM på dig