januari 19, 2011

12 åringar som misshandlar varandra

Alltså jag vet inte vad jag ska säga.
Av en ren slum bestämde vi oss för att kolla på Karate Kid igår.
Under filmens gånger väder jag bort huvudet ett antal gånger och undrar: Vad är det för åldersgräns på denna då?
Filmen är ju en remake på 80-talets version. Kommer inte ihåg att den var så våldsam.

I dagens version mer eller mindre så misshandlar dessa 12åriga killar varandra. De går in för att skada varandra. Visst det är en filmstory, men alldeles för lik verkligenheten.
När jag nu kolla upp vilket gräns det är så visar det sig att filmen är tillåten från 11år. Från 11år kan inte fatta det. Skulle aldrig i mitt liv visa mitt barn denna. Här är verklgien ett sätt att öka våldet bland ungdommar. Hade jag fått bestämma hade det varit 15årsgräns.


1 kommentar:

sofiefitness sa...

shit, vilken deffad unge. läskigt...