augusti 24, 2010

Politisk åsikt

När man pratar politik så är det som om folk inte vill säga vart de står. Vet man det egentglien idag?
Att mitt inlägg häromdagen (SD sympatisering) skulle ge så mycket reaktioner kunde jag nog inte ana. Eller jo lite. Fick frågan om vilka åsikter jag delar med dem.

På Sd´s hemsida kan man läsa om vilka punkter de jobba mest med under kommande mandatperiod.
Jag ser ingen konstigt alls i att vi är rädd om vårt land. Nu kan det kanske verka rasistiskt. Är det så? Är man rasist för att man är mån om sig själv. Jag säger inte att man ska frysa ut dem ur samhället eller att de inte ska få de jobb de kan utföra. Självklart ska vi få in dem i vårt samhälle. Fast det måste finns en vilja från de blivande svenskarna att just bli svenska. Anpassa sig efter vårt samhälle.
Därför tycker jag att vi borde göra som i en av deras åsikter:

*En kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandringens omfattning till en nivå som inte är högre än den i våra grannländer Danmark och Finland.


* En återgång till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet och som innebär att det är invandrarna som skall anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom.

* Ett kraftigt utökat stöd till FN:s flyktingorgan, UNHCR, och de miljontals verkligt nödlidande flyktingar i världen som saknar möjligheter och resurser att ta sig ifrån konfliktområdenas närhet.

Källa: http://sverigedemokraterna.se/valet-2010/

Antar att det var detta ni/ de flesta undrade över vad jag tyckte.
Att SD dessutom är mån om pesionärerna är det inte många som vet.
Här är vad SD vill jobba med för att våra pensionärer ska ha det bra.

*En kraftig förbättring av pensionärernas ekonomiska villkor. Sverigedemokraterna kan inte acceptera att pensionärerna, som under lång tid fått se sina villkor försämras, också skall beskattas hårdare än löntagare och vill därför avsätta minst 13 miljarder kronor till en rejäl skattesänkning för landets pensionärer.


*En kraftig ökning av antalet trygghetsboenden. Sverigedemokraterna vill ge kommunerna ett statligt investeringsstöd med syfte att snabbt få till stånd en kraftig ökning av antalet trygghetsboenden för de äldre som inte längre kan klara sig på egen hand, men som inte anses vara tillräckligt hjälpbehövande för att få plats på ett särskilt boende.

*En matreform för våra äldre. Sverigedemokraterna vill ge kommunerna ett statligt stimulansbidrag med syftet att ge så många brukare inom äldreomsorgen som möjligt chansen att varje dag få nylagad, välsmakande och näringsrik mat.
 
Detta är bara några av de saker de ska jobba med under nästa period.
 
Innan jag gjorde div. olika test hade jag inte en aning om vart de står. Nu har jag lite koll, men inte fullt ut. Jag kan heller inte förstå hur testerna kan visa det. Antaligen för att jag varken är röd eller blå. Jag har alltid varit ett mellanting. Som det ser ut nu vet jag inte vart min röst kommer ligga.
Å nää jag vet för lite. Så även om testerna visar SD så kommer inte min röst ligga där. Det skulle jag inte våga. För jag gör som er andra. Jag lyssnar på tv och läser tidningarna. Man hör och ser allt negativt.
jag har aldrig varit så förvirrad inför ett val någon gång som iår.
 
Antar att jag kommer att få försvara mig eller få många chockade kommentarer efter detta inlägg, men den smällen får jag ta.  Det finns en anledning till varför jag inte diskuterar politik i min ungängeskrests. Jag låter en tycka vad man vill.
 
Ursäkta det långa inlägget var helt enkelt tvungen att skriva av mig.

1 kommentar:

Anonymous sa...

Vad menar du med att du gör som oss andra? Gör det du tycker är riktigt, men våga stå för det. Det är vad demokrati bygger på. För gen del står jag så lngt ifrån SDs ideal man kan komma och jag kommer absolut att både rösta och våga stå för min åsikt om någon vill veta den.

Lycka till och glöm inte att rösta även om du är förvirrad!