juli 14, 2010

Nattalternativ

Under semestern finnas det tre alternativ till att göra den just till semester.
Det kretsar runt när ska vi lägga våra barn för att få njuta så mycket som möjligt.
1) Lägga barnen som vanligt typ åtta, få egen tid hela kvällen och gå till sängs sent. Vara skittrött när barnen vaknar tidigt och sedan gå runt och gnälla hela dagen.
2) Lägga barnen sin vanliga tid och även lägga sig själv tidigt för att orka med att gå upp när barnet vaknar. Kan vara mysigt men alldels för likt arbetsdagarna.
3) Låta barnen vara uppe tillsammans med oss lite längre än vanligt. Själva kan vi då vara upp lite längre. Resulterar i att barne¨n sover lite längre och vi får lagom med sovmorgon.

Säger inte att det funkar så här för alla, men oss gör det de. Vi kör på alternativ tre. Tröttar ut barnet till tusen. Funkar inte alltid då Agnes gärna somnar in vid 5 och somnar inte sedan förrän vid 12. Fast annats så kommer de isäng vid nio halv tio för att sedan sova till halv 9. Helt okej för att vara semester.

2 kommentarer:

Josefine sa...

Alternativ 3 lät som THE ALTERNATIVE! Sicket dilemma. :)

Anki sa...

He, he... Just nu blir det alternativ 3 för oss också men jag ha ett alternativ 4 som är bättre och som funkade här ett tag.

4) Lägga barnen så tidigt som möjligt för att själv vara uppe sent och få mycket vuxentid. Be storgrabben sätta på tv:n på morgonen när de vaknar supertidigt och få lång sovmorgon. ;-)

Funkar kanske inte för alla förstås.