juni 20, 2010

Kulturresa på cykel


Vad är kultur? Kultur är något vi har tillsammans som vi tycker om. Något som vi är intresserade av. Det kan vara konst, en dialekt, musik eller att vi bor i röda stugor med vita knutar.
Under dagens kulturrunda på cykel runt Bua får vi lära oss om skeppet som förliste utanför Bua strand med endast en överlevande. Han hade surrat fast sig i masten.
Under resans gång berättar Gunvor vid sjömansgravarna att man trodde de döda sjömännen bar på ett virus. Där varav man inte begravde dem på kyrkogården. Så på Fiskelia kan man finna de stenar som visar vart de är begravda.

Cykelturen avslutas nere vid Fiskemuseet med fika. Vilket toppenväder vi fick. Synd att det inte var fler som nappade på idéen att cykla runt. Läser inte folk på våra anslagstavlor eller är folk helt enkelt inte intresserade av vår kultur. Vi unga måste ta vara på detta nu innan de gamle inte orkar mer.

Solen strålar vidare och även denna kväll avslutar vi nere på bryggan vid vårt nya hem. Vår sjöbod!


1 kommentar:

Josefine sa...

Sv: Jag litar inte heller på klart.se men smhi har inte ofta rätt heller så det spelar nog tyvärr ingen roll vart man kollar.