november 24, 2008

Lussebullar

Igår bakade jag lussebullar. Inte för att jag behöver utan mest för att jag fann en gammal saffranspåse. Fast det visade sig sedan att jag inte skulle gett mig på det. Först glömde jag jästen. Å när jag väl bestämde mig för att baka ut degen glömde jag pensla dem. Så idag fick måsarna sig ett gott mål. En sats lussebullar. Å del hängde jag och Anton som dekoration i äppelträdet oxå.

Så nu ikväll fick jag allt göra mig en ny sats. Nyinköpt saffran, jäst och vit sirap. Så nu ligger den 70 stycken härliga lussebullar i frysen och väntar på att få ätas upp. Så är ni sugna på lussefika är det bar att komma.
Även om klockan var sent så hade jag lovat Anton att jag skulle få smaka innan han skulle sova. Så när första plåten var bakad fick han två bullar och kall mjölk i sängen. Riktigt mysigt.

Inga kommentarer: